NOVINKY

23.11.2015:    Konec zkouškové sezony

V sobotu složila Cilka zkoušku ZVVZ a tím uzavřela letošní zkouškové období. Jen mne mrzí, že jsem nepřihlásila i Milou, protože ta s háráním ještě vydržela, i když psům již neskutečně voní.

16.11.2015:    Zkoušky, zkoušky a zase zkoušky

Ač to podle chybějících aktualizací vypadá, že zahálíme a nic neděláme, opak je pravdou. Přes léto organizování tří výcvikových táborů, našlapáno a nakapáno mnoho stopních drah, mnoho hodin strávených při výcviku na umělé noře (občas abych se tam i nastěhovala - při snaze vyjít vstříc zájemcům, jsem tam jezdila i 5x týdně), do toho i trochu toho tréninku s vlastními hafany... a tak nyní můžu napsat, že:
Cilka od Příkřického vrchu
26.9. - po výletu na Slovensko se může chlubit titulem NORNÍK - BL 2x I. cena (D/H)
3.-4.10. - absolvovala Chodský čakan - LZ a BZ, obě zkoušky v I.ceně
17.10. - složila BZH v I.ceně
14.-15.11. - úspěšně prošla HZ v I.ceně
Cvičit jen jednoho psa je nuda, tak jí partnerku ve výcviku dělala Milou of Ivy's Hill, která též úspěšně složila
4.10. - BZ v I. ceně
17.10. - BZH v I. ceně
14.-15.11. - HZ též v I. ceně.
Tím si Milou splnila veškeré podmínky pro zařazení do chovu.

Některé zkoušky byly lehčí, někdy mi holky hodně zabrnkaly na nervy. Při tréninkových naháňkách před honičskými zkouškami jsem byla pěkně "rozhozená" a poslední dva týdny jsem se skoro modlila, aby Milou nezačala hárat. Teď si už jen budeme užívat do konce roku naháňky, kde se zatím střelcům daří (uloveno 14 + 3 + 9 + 14 divočáků + 3 lišky)

7.11.2015:    Interšampion (výstavní okénko)

Z Belgie dorazily dvě obálky s blahopřejnými dopisy a zároveň i diplomy stvrzující, že Yerik ze Štěkotu se stal oficiálně Mezinárodním šampionem krásy C.I.B. a zároveň i Mezinárodním výstavním šampionem C.I.E.

15.10.2015:    Opožděná aktualizace (chovatelské okénko)

Yoki v srpnu v pořádku porodila početný vrh. Kombinací vyšší moci a chovatelských cílů odkojila a vychovala čtyři štěňata, která pomalu opouští naší smečku.

K mání je ještě pejsek EGGO, černý s pálením, velký pohodář, ale taky velký filuta. Od samého začátku je kontaktní, mazlivý, ale těsně před odběrem sehrál komedii, byl odtažitý, nedůvěřivý, nechtěl se chovat... Do nového domova tedy odjel jeho brácha Egid a od druhého dne tu opět pobíhal "starý známý" Eggo - veselý, hravý, u všeho první...

Při focení jsem neodolala podmanivé kráse hnědých tygrušek :-) Obě pětiměsíční dorostenky Darsie i Diké zatím dobře přezubují a tím mi ztěžují výběr, která zůstane!? A malá Erixa trio krásně doplňuje.

1.8.2015:    Vzducholoď Yoki

Yoki poslední dny kyne a kyne. Myslím, že jen jedno štěně tam není :-) Jen ale aby nepřekvapila jako naše prasnička Žofka, která bříško táhla po zemi a pak porodila "celá" dvě selátka!

27.7.2015:    Hnědé tygrušky

Využila jsem návštěvu dcery Lenky a vyfotily jsme hnědé tygrušky. Obdivuji všechny, kteří umí fotit psy. My tomu věnovaly celé odpoledne, ale zvláště Darsie byla k neutahání a postavit jí do "výstavního postoje" byl nadlidský úkol. To už bych jí rychleji naučila daunovat :-)


Diké a Darsie

Darsie

Diké

21.7.2015:    Plno letních novinek, nějak se tu nahromadily ...

Yoki ze Štěkotu po čtyřech měsících začala zase hárat a po neuvěřitelných devíti dnech sexuálních orgií s Elem zabřezla! Tak v polovině srpna budu čekat, zda i Yoki nám nadělí barevný mix štěňat. Yoki má hnědý gen, Eloy je hnědý tygr, tak štěňata mohou být černá s pálením, hnědá s pálením, černá s pálením tygrovaná nebo hnědá s pálením tygrovaná :-)

Začátkem července proběhl další turnus výcvikového tábora s jezevčíky. V brzkých ranních hodinách probíhal výcvik v lese i na noře, přes den táborníci poznávali krásy Pošumaví nebo zalezlí ve stínu přežívali horké letní dny.

Z naší smečky absolvovali zkoušky:
- Cilka od Příkřického vrchu - ZV I.c., prošla i bonitací, splnila podmínky pro zařazení do chovu
- Bixie ze Štěkotu - ZN obstála (84 bodů), po nevydařených podzimních norovačkách složila reparát a splnila podmínky pro zařazení do chovu
- Milou of Ivy's Hill - ZN obstála (63 bodů), holt můj smolný los č. 1
- Cayo ze Štěkotu - BZ I.c., má splněny podmínky do chovu, ale minulý týden opustil rodnou smečku a vydal se "za prací" do rodiny, kde by měl zastoupit dva Štěkoťáky, kteří si tam užili krásných 16 a 16,5 roků

Majitelé "našich" štěňat jsou pilní a zaslali mi další várku fotek. Moc děkuji i za zprávy, jak se prckům daří.


Doreen

Django

Dizzy (Baruška)

27.6.2015:    Odcházení

Než jsem se rozhoupala a dala na web další fotky štěňat, tak se začínají prckové rozbíhat (tedy rozjíždět) do nových domovů. A už začínají chodit fotky z jejich zabydlování.


Doreen

Dassy

Demmi

27.5.2015:    Průzkum dvorku

Tak to vypadá, že z těch sajících prťavců fakt rostou jezevčíci. Prodlužují se jim tělíčka, prodlužují se jim uši, krátí se jim nožičky... ale při focení jsou i ty krátké nožičky dost rychlé a pořízení fotky, kde jsou všichni pohromadě, je stále obtížnější. Zatím jsou to ale závisláci, tak se snaží běhat za Zorkou nebo za mnou. Občas sice zařadí místo rychlosti vpřed zpátečku, ale chybu rychle napraví :-)

22.5.2015:    Šikovná Cilka

Vetřelec na našem dvorku - drsnosrstá Cilka, která měla svým příchodem vnést trochu oživení v naší smečce, svoji úlohu zatím plní dobře. Minulou sobotu na oblastní výstavě byla oceněna známkou výborná 1, vítěz třídy. Dnes složila zkoušky nováčků s plným počtem bodů a s rychlostí 7 sekund. Odměnou pro ní bylo sušené ucho a pro mne nový jezevčík na vchodových dveřích :-)

12.5.2015:    Pokukování do sluníčka

Poprvé jsem vynesla prcky na hřejivé ranní paprsky. Jejich kňučení a štěkot Zorky z kuchyně vytvářel kulisu focení, a tak jsem je po chvíli zase odnesla zpět do pelíšku. Čerstvě prokouklá očka si nemohla zvyknout na tu přemíru světla. Za pár dní se zrak rozjasní a po dvorku se budou pohybovat sebevědoměji a bude s nimi větší sranda.

2.5.2015:    Zkoušky vloh

Cayo ze Štěkotu úspěšně absolvoval zkoušky vloh a tím splnil podmínky zařazení do chovu.

29.4.2015:    Chvíle focení

Dala jsem si Zorku na gauč a chtěla udělat několik fotek. Její výraz znechucení moji snahu hodně urychlil, tak jsem vyfotila alespoň na stránku štěňat jednotlivé barvy prcků.

26.4.2015:    Vrh D

Zorka si přečetla horoskop, zjistila, že "nedělňátka mají štěstí", a tak si vybrala na porod neděli :-) Porodila velikostně vyrovnaný početný vrh osmi štěňat. Ani s barvičkami nešetřila - 1 pejsek je černopálený, 1 pejsek černý tygřík, 2 fenky černopálené, 2 fenky černé tygřičky a 2 fenky hnědé tygřičky. Zorka se o ně hned začala vzorně starat, z porodní bedny se ozývá jen mlaskání malých jazýčků při krmení či velkého jazyka při masážích a čištění.

22.4.2015:    Variace na téma: Kája a jarní les

Jedno ranní slídění ...


16.4.2015:    Kulatá Zoretta

Zorka si užívá posledních pár dní klidu před nástupem na "mateřskou dovolenou".

31.3.2015:    Štěňata budou!

Zoretta ze Štěkotu zabřezla a koncem dubna bychom se mohli dočkat přírůstků do Štěkoťácké smečky. Po komplikacích Twix a po netypickém hárání Yoki je to konečně dobrá zpráva :-)

7.3.2015:    Oblastní výstava České Budějovice

Milou si slídění předjarní přírodou vyměnila za procházku ve výstavním kruhu a z oblastní výstavy si přivezla ocenění výborná, vítěz třídy, oblastní vítěz. Ale myslím, že při nedělním návratu do přírody jí bylo mnohem líp :-)

3.1.2015:    Národní výstava v Brně

První letošní víkend = splněná povinná výstava i bonitace pro tři hafany. A mně spadl kámen ze srdce, protože jsem stále trnula, kdy se jim podaří vylomit zub při jejich neutuchajících pokusech bližšího kontaktu s ostatním naším zvířectvem. Nyní již nebudu hystericky šílet při spatření okousaného hrazení, vrátek, dvířek... a naopak Cailla, Cayo (Kája) a Milou budou mít dovolené podobné zpestření přípravy na zkoušky, které je v letošním roce čekají.
Cailla ze Štěkotu si absolvováním bonitace splnila poslední podmínku do chovu, ale snad si k loňským vlohovkám a norovačkám přidá i nějaké další vzdělání :-)

2.1.2015:    NA PRODEJ

Hladkosrstý standardní pes Fabian Felicité Moravia, barva černá s pálením, chovný, bonitační kód 0i/AL/5-HLS (oko tmavé, barva srsti černá s pálením, mimořádně ušlechtilá hlava, ideální hřbetní linie, vyrovnaná povaha), výstavní ocenění - výborný, Šampion MNE, BOB, 2x CACIB, r. CACIB, 2x CWC, CAC-SLO, Vítěz třídy), zkoušky - ZV I.c., ZN 84 b., BZ II.c. Fabík má velmi příjemnou mazlivou povahu, je nekonfliktní, ale mezi ním a majitelem musí "fungovat chemie vztahu", pak bude číst i myšlenky. Bez toho by byl odtažitý, smutný a nešťastný.

1.1.2015:    PF 2015

1.1.2015:    Novinky roku 2014 jsou uloženy do ARCHIVU a otevíráme nový list zážitkům roku 2015.