NOVINKY

15.12.2016:    Půlroční ohlédnutí
Po červnovém "propláchnutí" našeho hospodářství šla zábava a koníčky trošku stranou, ale přesto:
- proběhl tradiční červencový tábor ve Kdyni, kterého se zúčastnila pořádná smečka jezevčíků a majitelů

- následoval srpnový turnus s přípravou na BZH a ZVVZ a táborovou sezónu zakončil říjnový rekreační týden, spojený s kondičním tréninkem a zábavnými soutěžemi

- v srpnu odchovala Bixie ze Štěkotu dvě tygrované fenky. Otcem vrhu byl černopálený pes Golden Dakshaund Triumf Stekotu

- Bára z Hájeckého mlýna složila ZN (84 b.) a ZV I.c. (188 b.), absolvovala bonitaci a splnila podmínky pro uchovnění
- Erixa ze Štěkotu absolvovala ZN s plným počtem 84 bodů a zkoušky skládali i její bratři Egid (ZN) a Eggo (ZN, ZV I.c., ZVVZ I.c., BZH I.c.), se kterým majitelé i zvládli 2 výstavy (velmi dobrý + výborný) a bonitaci a Eggo byl zařazen mezi chovné psy.

15.6.2016:    Pokus o fotky v postoji
Jak si při focení přivodit infarktové stavy - nejdříve vypustit odpočatá štěňata na dvorek, pak se je snažit slovit, aby před focením neprobíhala louže a mokrou trávu, nemít pomocníka, jako podložku zvolit střechu auta, fotit nakrmená štěňata a myslet si, že zrovna vybraný gáblík je ještě chvíli udrží v klidu, v letu chytat padající štěně či foťák... a ještě pospíchat, protože už zase začíná pršet!

28.5.2016:    Květnové okénko
Drobotina již začala doma řádit, tak se z kuchyňského pelíšku postupně přemístila na dvorek. Tam za dohledu mají dostatek prostoru k rozběhu a zkoumání. Předložená krmě v nich po chvíli zmizí, ale mámin mléčný bar je stále často navštěvován.

Květen byl ve znamení výstav - na oblastní výstavě v Červeném Hrádku se předvedly tygrované Darsie a Diké ze Štěkotu i Vajdovo dcera Bára z Hájeckého mlýna. Všechny byly ohodnoceny jako velmi dobré, k lepšímu hodnocení jim teď v době přesrsťování chybí hlavně srst a lepší prezentace.
Černopálená Yoki ze Štěkotu si zajela na mezinárodní výstavy do Černé Hory. Na dvou mezinárodních výstavách byla ohodnocena s tituly 2x CAC, 2x CACIB a 2x BOB. Získala titul Šampion Montenegra, Grandšampion Montenegra a šampionáty Balkánu a Středomoří. Splnila si poslední podmínku pro získání titulu Mezinárodní šampion krásy :-)

Naši smečku standardních jezevčíků rozšířily dvě miniaturní posily - hnědopálená fenka Clou Golden Aso sice nesplnila mé přání, aby zůstala v králičí velikosti (po pravdě oba rodiče jsou velcí trpaslíci, byla by to moc velká náhoda, kdyby Clou nevyrostla), ale je plnochrupá a zatím velmi temperamentní s dobrou loveckou vášní. Hledala jsem tedy fenku, která by měla předpoklady zůstat v králičím rázu, a tak jsem si přivezla černopálenou fenku Essy z Růžového palouku. V jejím rodokmenu ještě figurují mí odchovánci Qwina a Daisy ze Štěkotu i moje první králička Denny Kefal. Třeba se mi podaří opět navázat na přerušený chov miniaturních dlouhánků.

6.5.2016:    První prokouknutí
Dnes ráno na mě z pelíšku "koukala" dvě očka. Je to sice hodně nadnesené, koukat začnou o pár dní později, ale první škvírky naznačují, že se blíží doba, kdy se z povalujících štuclíků stanou jezevčíci vyhlížející dobré a ještě lepší dny na tomto světě.

25.4.2016:    Vrh G
V pondělí porodila svůj první vrh tříletá Cailla ze Štěkotu. Porod si užívala, mezi jednotlivými štěňaty si dávala dlouhou pauzu na spánek a na dokonalou očistu právě porozeného potomka. Ale když se rozhodla, že už by mohl přijít další přírůstek, tak šup-prd a bylo to :-) Víc jsem asi byla vyřízená já, po sobotním výletu do Opole a nedělní návštěvě Budějovic to byla veledlouhá noc. Cailla vůbec netroškařila, ve vrhu je 7 štěňat - 1 hnědopálený pejsek, 2 hnědopálené a 4 černopálené fenky.

23.4.2016:    Mezinárodní výstava Opole
Na výstavě získala Milou of Ivy's Hill ocenění V1, CWC, Res. CACIB a drsnosrstá Cilka od Příkřického vrchu byla ohodnocena ve své třídě V2. Obě holky se nyní můžou věnovat všem zábavám bez (mého) strachu ze ztráty zubu.

16.4.2016:    Frennie ze Štěkotu
13. února se Twix narodil jedináček - černopálená fenka Frennie. Užívala si svých výhod, nemusela se s nikým dělit o krmení, o péči, ale dostávala co nejvíce kontaktů z okolí, aby z ní vyrostla sebevědomá, správně socializovaná fena. Dnes odjela do svého nového domova, tak ať si dál užívá své výsostné postavení.

8.1.2016:    Budou štěňata?
V polovině prosince byla naposledy nakryta Twix ze Štěkotu. Zatím odchovala štěňata jen jednou, loni se nezadařilo. Jestli bylo spojení se Žerikem (Yerik ze Štěkotu) úspěšné, to se dozvíme v polovině února. Zatím to moc nadějně nevypadá :-(

1.1.2016:    PF 2016

1.1.2016:    Novinky roku 2015 jsou uloženy do ARCHIVU a těšíme se na nové události roku 2016.